Midagon Company logo
Tillbaka till Bloggen

Midagon (tidigare Kontract) är Topp 25 Bästa Arbetsplatsen i Sverige 2023!

Våra medarbetare är det viktigaste för oss. Vi arbetar kontinuerligt med välmående, engagemang och utveckling för att alla inom vår organisation ska trivas så bra som möjligt på arbetsplatsen! Därför är vi otroligt stolta över att det här året utnämnas till Sveriges 12e Bästa Arbetsplats i kategorin “Medelstora Organisationer” av Great Place To Work® (GPTW). 

Våra medarbetare är det viktigaste för oss. Vi arbetar kontinuerligt med välmående, engagemang och utveckling för att alla inom vår organisation ska trivas så bra som möjligt på arbetsplatsen! Därför är vi otroligt stolta över att det här året utnämnas till Sveriges 12e Bästa Arbetsplats i kategorin “Medelstora Organisationer” av Great Place To Work® (GPTW). 

Vi är framförallt glada över att få dela utmärkelsen med våra fantastiska medarbetare. Den arbetsplats och kultur vi har är tack vare varenda enskild individ och den energi varje medarbetare bidrar med!  

Great Place To Work – Världens största medarbetarundersökning 

GPTW är en av världens mest använda och respekterade mätverktyg för medarbetarvälmående. Deras årliga medarbetarundersökningar ger organisationer värdefulla insikter i hur deras medarbetare mår, vad de är nöjda med och var det finns förbättringspotential.   

En certifiering från GPTW baseras på hårt ställda krav jämfört med data från mer än 100 miljoner anställda i över 150 länder. Vi på Midagon (tidigare Kontract) har varit Great Place To Work®- certifierade sedan 2017 och använt oss flitigt av undersökningarna sedan dess för att skapa en så välfungerande, motiverande och inspirerande arbetsplats som möjligt.  

Följt en uppåtgående kurva i medarbetarnöjdhet  

Undersökningarna inkluderar specifika områden såsom förtroende för ledarskapet, trivsel på arbetsplatsen och om medarbetarna känner att de kan vara sig själva bland kollegorna. Hanna Fredriksson, HR- & Kommunikationsansvarig på Midagon Sverige, menar att ha tillgång till flera års data är ovärderligt för att kunna se hur medarbetarnöjdheten förändras. Sedan starten 2017 har vi följt både upp och nedgångar, och nu lyckats nå bättre resultat än någonsin tidigare.   

“Vi vill vara en arbetsgivare där medarbetarna ser sig själva utvecklas långsiktigt och att de trivs när de kommer till jobbet. Målet är att de ska vilja jobba länge hos oss och att de vill vara med och utveckla både sig själva och bolaget,” säger Hanna.  

Aktivt arbete för att förbättra arbetsplatsen  

Medarbetarundersökningarna är ett bra komplement för att kunna få ta del av vad medarbetarna tycker och tänker. När resultatet från GPTWs undersökningar kommit in, har det brutits ner till respektive team där ledning och medarbetare därefter tillsammans sätter en plan för vad som ska förbättras. Under pandemin exempelvis, var det arbetet på gemenskap som hade högst fokus. Det infördes digitala after-works, quiz och aktiviteter för att komma i kontakt och se varandra.  

Men, arbetet slutar inte med en årlig undersökning, utan det är ett dagligt engagemang som krävs för att verkligen ta tillvara på medarbetarnas insikter. Kontinuerliga samtal, månatliga möten och täta dialoger med samtliga team gör det möjligt att fånga upp frågor när de är aktuella.  

Arbetsplatsen är skapad tillsammans med medarbetarna  

Att äntligen komma med på Topp 25-listan skapade väldigt mycket glädje för alla som jobbat hårt med medarbetarundersökningarna. Utmärkelsen presenterades på en gala som hölls av Great Place To Work® men det kommer även firas stort med hela bolaget och alla medarbetare.   

“Vi är väldigt glada! Det ger ju ett kvitto på att vi gör och fokuserar på rätt saker. Den säger inte allt, men den säger en del. Självklart vill vi fortsätta utvecklas som arbetsgivare men samtidigt bibehålla den fina gemenskap vi har,” säger Hanna Fredriksson, HR- & Kommunikationsansvarig, Midagon Sverige.  

Utmärkelsen är tillägnad hela verksamheten tillsammans. Det är alla medarbetare som är delaktiga i att skapa den här fantastiska arbetsplatsen. Stort tack till alla våra medarbetare, det här har vi gjort ihop!  

Vill du vara en del av att utveckla både dig själv och verksamheten? 

Läs mer om Midagon här. 

Fler blogginlägg