Midagon Company logo
Tillbaka till Karriär

Lär känna Emelie

Lär känna vår konsult Emelie Fredriksson, som har jobbat på Midagon i snart fyra år.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE JOBBA PÅ MIDAGON? 

– Efter att jag hade tagit min femåriga civilingenjörsexamen i industriell ekonomi, visste jag inte riktigt vad jag ville jobba med och därför lockade konsultyrket där jag kunde samla erfarenhet inom olika uppdrag hos olika kunder. Jag ville gärna tillbaka till vänner och familj i Örebro, och när jag blev tipsad om Midagon kände jag direkt att det lät som ett spännande företag som skulle passa mig. IT-branschen är en väldigt bred och ständigt föränderlig bransch vilket är otroligt roligt eftersom jag ständigt lär mig nya saker, berättar Emelie. 

  

VAD ÄR DIN ROLL PÅ MIDAGON? 

– Min roll innefattar bland annat verksamhetsutveckling, informationssäkerhet och projektledning. Nyligen hjälpte jag en kommun med deras informationssäkerhet där jag jobbade som informationssäkerhetsspecialist tillsammans med kommunens informationssäkerhetssamordnare och dataskyddssamordnare. Vi tog bland annat tagit fram styrdokument med riktlinjer för informationssäkerhet samt genomförde informationsklassningar på deras system där vi bedömde vilken skyddsnivå de behöver, fortsätter Emelie. 

  

– Utöver detta uppdrag har jag även varit hos en rad olika kunder i lite olika roller. Jag föredrar att ha varierade uppgifter och tycker att det är kul att få möjligheten att prova på olika saker, och det är därför konsultyrket och Midagon passar mig väldigt bra, säger Emelie. 

  

VAD GÖR DIG BÄST I VÄRLDEN PÅ DET DU GÖR? 

– Något jag kan ta med mig, oavsett uppdrag, är min förmåga att strukturera och hålla ordning. Jag håller koll på det som behövs göras, planerar arbetet och håller ihop trådarna, vilket är väldigt viktigt i en projektledande roll. Dessa egenskaper tar jag med mig i alla mina arbetsuppgifter, säger Emelie. 

  

HUR ÄR DET ATT JOBBA PÅ MIDAGON? 

– Något jag verkligen värdesätter på Midagon är att vi alltid hjälper varandra. Jag tror det grundar sig i en blandning mellan den kultur som Midagon har skapat och att vi som är anställda är väldigt hjälpsamma. Vi jobbar mycket i team med olika kompetenser, vilket jag ser som en av de bästa sakerna med Midagon. För min egen del är det utvecklande då jag får lära mig av mina kollegor, men det är även positivt sett till resultaten då teamen bildas efter det specifika uppdraget och dess behov. Är jag ensam konsult ute i ett uppdrag har jag ändå alltid mitt team bakom mig som jag kan bolla med. Det skapar en trygghet och bidrar till att kvaliteten i leveransen blir bättre, berättar Emelie.  

  

HUR ÄR EN BRA DAG PÅ JOBBET PÅ MIDAGON? 

– Jag skulle säga att en riktigt bra dag på jobbet är när jag sitter med ett roligt uppdrag (vilket jag alltid gör), har mycket att göra och träffar mycket folk.  Jag tycker om när dagarna involverar kontakt med både kunder och kollegor där jag får utbyte av båda parterna, säger Emelie. 

  

VEM ÄR DU UTANFÖR JOBBET? 

– Jag skulle beskriva mig själv som en positiv, glad, familjär, social och lugn person som älskar att umgås med vänner och familj. För mig är det viktigt med balans och även om jag älskar mitt jobb så värdesätter jag alltid tid med nära och kära väldigt högt. Inte minst älskar jag att spendera tid med mina barn, jag har en dotter på snart ett år och en son som snart är tre, avslutar Emelie. 

Vi tackar Emelie för att vi fick låna hennes tid och hon beger sig nu vidare till kaffemaskinen för en välförtjänt fikapaus med kollegorna som står och väntar. Tycker du också att Midagon låter som en spännande arbetsplats? Kontakta oss gärna här eller titta in på vår ”jobba hos oss”-sida för att se om vi har någon tjänst ute som skulle passa dig. 

  

Lär känna fler konsulter