Midagon Company logo
Tillbaka till Karriär

Lär känna Alexander

Lär känna vår konsult Alexander Ohlsson, som har jobbat på Midagon i lite mer än ett år.

HUR KOM DET SIG ATT DU BÖRJADE JOBBA PÅ MIDAGON? 

– Tidigare jobbade jag inom en driftorganisation där jag upplevde att jag saknade frihet över min egen utveckling. Jag kände att det var dags att byta spår och ville hitta en arbetsplats där jag kunde utvecklas, jobba mer självständigt och lägga större fokus på mitt mående än på siffror. Den insikten gjorde att jag riktade in mig på konsultspåret, berättar Alexander. 

  

– Till en början kom jag i kontakt med Midagon genom en kollega som rekommenderade mig för konsulttjänsten de sökte, några intervjuer senare var det självklart för mig att tacka ja. Idag har jag jobbat här i lite mer än ett år och den här tiden har känts jättebra! Jag har en stöttande chef, välkomnande kollegor och intressanta uppdrag. Att börja jobba på Midagon har gett mig den friheten jag tidigare saknade, fortsätter Alexander. 

  

VAD ÄR DIN ROLL PÅ MIDAGON? 

– Min roll är senior IT-konsult och jag är teknisk specialist inom klienthantering. Jag jobbar med både molnbaserade och OnPrem-baserade workplacelösningar där en stor del av mitt arbete kretsar kring sådant som rör den dagliga användningen av tjänster, såsom mailboxar, telefoner och datorer. Just nu jobbar jag med en stor kund där jag driver många projekt framåt. Bland annat arbetar jag med att göra deras arbete mer molnbaserat för att på så sätt öka säkerheten och effektiviteten hos anställda. Allt med IT kräver säkerhet och jag jobbar mycket med att förbättra och framtidssäkra, berättar Alexander. 

  

VAD GÖR DIG BÄST I VÄRLDEN PÅ DET DU GÖR? 

– Min främsta styrka skulle jag säga är min ödmjukhet för min egen kunskap. Jag har en vilja att samarbeta och ser enbart fördelar med att fråga om hjälp och lära mig av andras kompetens. Jag skulle även säga att jag är bra på problemlösning, framtidstänk och proaktivitet samt att kommunicera det till de berörda. För mig är det viktigt att ha en bra kunddialog och en bra kontakt med de jag arbetar med, säger Alexander.  

  

HUR ÄR DET ATT JOBBA PÅ MIDAGON? 

– Midagon är en arbetsplats som verkligen fokuserar på sin personal och deras mående. Det finns en bra grund att stå på där cheferna litar på en och där man har en stor frihet att utvecklas. Det är ett stort fokus på gemenskapen och att arbeta i team, vilket jag tycker är väldigt bra. Trots att jag jobbar mycket självständigt känns det tryggt att alltid ha någon att vända sig till för hjälp. 

  

– Något jag verkligen värdesätter är möjligheten att jobba hemifrån och att kunna planera sina dagar. Idag jobbar jag hemma till stor del men jag gillar kombinationen av att kunna jobba ostört vissa dagar för att sedan komma in till kontoret där det alltid finns bra folk att prata med. Jag har ett härligt gäng runt omkring mig där vi har en skämtsam jargong och högt i tak. Vi har en väldigt öppen dialog där det är helt okej att ha skilda åsikter. Vi hittar även på en hel del aktiviteter utanför jobbet vilket skapar en bra samhörighet i teamet, säger Alexander. 

  

VEM ÄR DU UTANFÖR JOBBET? 

– Som person är jag lite av en nörd. Fantasy är ett stort intresse, och jag spenderar gärna min fritid försjunken i en bra bok, framför datorn eller med att spela rollspel med vänner. Jag är även väldigt familjär och spenderar en stor del av min tid med min fru och mina barn, min treåriga dotter, och min fyra månaders gamla son, avslutar Alexander. 

  

Där rundar vi av intervjun med Alexander och tackar för hans tid. Låter Midagon som en lockande arbetsplats? Tveka inte att höra av dig till oss här eller klicka dig in på vår ”jobba hos oss”-sida för att se om vi har någon ledig tjänst ute som skulle passa dig. 

  

Lär känna fler konsulter