Midagon Company logo
TIllbaka till Nyheter

Midagon (tidigare Kontract) har Örebros bästa styrelseordförande  

Susanna Marcus, ordförande Midagon Sverige, har blivit utsedd av Styrelseakademien Örebro att tävla som regionens kandidat i den nationella tävlingen Guldklubban som avgörs i december. 

Under de tre år som gått sedan Susanna Marcus tog över ordförandeklubban har Midagon fördubblat sin omsättning med bibehållen lönsamhet. 

I fredags utsågs Susanna Marcus till Mälardalsregionens kandidat i Guldklubban, Styrelseakademiens nationella tävling för styrelseordförande, i kategorin onoterade bolag med motiveringen att hon ”med stort mod, prestigelöshet och pondus tagit sig an ordförandeklubban i bolaget”. I motiveringen nämns också att Susanna Marcus har fört in mycket värme i bolaget utan att för den skull dra sig för att trycka till när det behövs. 

Att mitt arbete i styrelsen uppmärksammas så här är väldigt roligt, inte bara för mig utan för hela företaget, och jag är naturligtvis både glad och hedrad. När jag först kom i kontakt med Kontract (nuvarande Midagon) så gillade jag deras sätt att jobba med fokus på den så kallade Kontract-känslan och på kundnöjdheten, och deras förmåga att ha en kontinuerlig tillväxt med lönsamhet imponerade också på mig. Jag är stolt över att ha bidragit till att företaget tagit ytterligare kliv på den resan. 

Susanna Marcus

När Susanna Marcus valdes in i Midagons styrelse år 2015 var det en aktiv satsning för att öka kraften än mer i den tillväxtresa som företaget hade haft sedan starten ett decennium tidigare. Ägarna ville göra Midagon ännu vassare som attraktiv arbetsgivare, driva de strategiska frågorna mer långsiktigt, och ytterligare professionalisera styrelsearbetet. Susanna Marcus var redan då ett välmeriterat namn med styrelseuppdrag i såväl noterade som onoterade bolag och med tidigare erfarenhet av att driva lönsamhet och tillväxt i företagsledande positioner. 

Midagon har länge haft som uttalad strategi att attrahera de bästa konsulterna inom IT och management. Detta har varit avgörande för att klara av alla leveranser i den kraftiga tillväxt som bolaget haft ända sedan starten. Att en så kvalificerad kandidat som Susanna Marcus åtog sig ordförandeuppdraget visar att den attraktionskraften inte bara gäller de anställda utan även finns på styrelsenivån. 

För mig är styrelsearbetet en otroligt viktig del i företaget, och Susanna Marcus erfarenheter och kompetens har varit obeskrivligt värdefulla. Hon har lyft såväl styrelsen som företaget till nästa nivå, och det har varit fantastiskt att få uppleva. Men än är vi inte mätta och tillsammans har vi ännu större planer för framtiden. 

Kristian Franzén, VD Midagon Sverige

Tävlingen Guldklubban drivs av den ideella föreningen Styrelseakademien i samarbete med Deloitte, i syfte att tydliggöra och öka medvetenheten om styrelseordförandens viktiga roll för ett effektivt och affärsinriktat styrelsearbete. Vilka som blir de nationella vinnarna av Guldklubban 2019 avgörs den 6 december. 

Fler nyheter